你好,陕西成人高考网欢迎你! 陕西成考论坛「登录」或「注册网校课堂 | 网站地图 | 加入收藏 | ℡成考咨询专线:4000-970-570

2014年成人高考专升本英语模拟试卷(一)

来源:陕西成人高考网  【网聚权威资讯 心系考生信仰】  2014-04-17 19:56:23  浏览量:1171

    2014年成人高考专升本英语模拟试卷(一)
   Ⅰ. Phonetics (10 Points) 
  Directions:
  In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.
  1.A. captain B. various C. Atlantic D. metallic
  2.A. beach B. beat C. beast D. great
  3.A. heat B. health C. already D. pleasant
  4.A. waste B. paste C. voyage D. snake
  5.A. fortune B. public C. Russia D. suffer
  6.A. familiar B. family C. blanket D. factory
  7.A. thrown B. follow C. brown D. shown
  8.A. nineteenth B. ninth C. southern D. fifth
  9.A. pull B. pollute C. true D. truth
  10.A. correct B. discover C. comfort D. come
  (50 points)
  Directions:
  There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
  11. The old man found _______ on the floor.
  A. lying dead B. lying death C. laying dead D. laying death
  12. Grandma has no water, please ________ some for her.
  A. take B. carry C. fetch D. bring
  13. The shoes he wore made his _______ look funny.
  A. feet B. foots C. hand D. foot
  14. This restaurant always _______ delicious dishes.
  A. gives B. offers C. have D. serves
  15. There is _______ sugar. You needn’t go to buy any.
  A. plenty of B. a large number of C. a great many D. plenty
  16. Hardly _______ sat down when the telephone rang.
  A. did I B. had I C. I D. have I
  17. The ______ candle is still _______.
  A. lit…burned B. lighted…burning C. lit…burning D. lighted…burned
  18. _______ come into leaf or bloom is obviously a sign of spring.
  A. Trees B. The trees C. That trees D. What trees
  19. _______ in the open air, wet clothes can get dry easily.
  A. Hang B. Hanged C. Hung D. To hang
  20. He doesn’t spend much time _______ his homework.
  A. in B. with C. on D. for
  21.-What do you think of it?
  -It just happened _______ we had expected.
  A. that B. which C. it D. as
  22. Jane, what do you think of Mr. Green?
  As ______ teacher, he ought to set _______ good example to the pupils.
  A. the…a B. a…a C. a…the D. / …the
  23. They found a _______ old woman ________ on the ground when the door was broken open.
  A. dying…lying B. dead…lied C. death…laying D. died…lain
  24. _______, the children went to the park.
  A. It was a fine day B. Being a fine day
  C. It being a fine day D. Because the fine day
  25. ________ in the strange city, poor Bill fell to ________.
  A. Lost…crying B. Lost…cry
  C. Having been lost…crying D. To lese…cry
  26. Don’t get off the bus until it ________.
  A. has stopped B. stopped C. will stop D. shall stop
  27. I took _______ tea than you.
  A. less B. few C. fewer D. little
  28. The squirrel was lucky that it just missed _______.
  A. catching B. to be caught C. being caught D. to catch
  29. I must be off now. It’s time I _______ to school.
  A. go B. went C. will go D. am going
  30. To serve the people means giving as _______ and ask for as _______ as possible.
  A. much…little B. much…few C. many…a little D. more…less
  31. What we are doing _______ good to the people.
  A. are B. have been C. is D. be
  32. John is _______ of the two students.
  A. cleverer B. the clever C. the cleverer D. the cleverest
  33. He used to be a heavy smoker, _______?
  A. used he B. didn’t he C. doesn’t he D. wouldn’t he
  34. Rather than _______, he ran all the way home.
  A. walk B. walked C. walking D. to walk
  35. Get to the top of hill, ______ you can see the whole city.
  A. or B. but C. and D. so
  36. What you said sounds right. I’m considering _______ this job.
  A. accepting B. accept C. to accept D. will accept
  37. _______ I came into the office, the teachers were having a meeting.
  A. While B. When C. Once D. Since
  38. Half of those books _______ best-sellers.
  A. is B. are C. am D. was
  39. _______ Chicago is a beautiful city today, but _______ Chicago of the 1920s was a very dirty place.
  A. The…the B. /…/ C. A…the D. /…the
  40. ______ he is, Tom knows a lot of things.
  A. Child as B. Clever as C. Fool although D. A boy as
  41. Is that the reason _______ you are in favor of the proposal?
  A. what B. of which C. why D. for
  42. The train will _______ Beijing at about half past seven.
  A. arrive B. get C. reach D. reach to
  43. Nearly everybody _______ colds in winter.
  A. suffer from B. suffers in C. suffers from D. suffer for
  44. ______ that your son is well again, you no longer have anything to worry about.
  A. When B. After C. Before D. Now
  45. We never dared to ask him a question, _______?
  A. did we B. didn’t we C. dared we D. daredn’t we
  46. You seldom have to do the cooking, ________?
  A. have you B. haven’t you C. do you D. don’t you
  47. _______ no exercise-book, he had to write on a piece of paper.
  A. There was B. There is C. There being D. There having
  48.-Where _______ the camera? I can’t see it anywhere.
  -I _______ it right here. But now it’s gone.
  A. did you put…put B. have you put…have put
  C. had you put…was putting D. had you put…have put
  49. In another year or so, you ______ all about it.
  A. would forget B. forget C. have forgotten D. will have forgotten
  50.-If that’s not yours, _______?
  -Probably John’s.
  A. whose else can it be B. whose else’s can it be
  C. who’s else can it be D. who else can it be
   Ⅲ. Cloze (10 points)
  Directions:
  For each blank in the following passage there are four choices given below and marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.
  This is an old story. People tell it to children all over the world. Cinderella’s father and mother _51_. She lived with her aunt. Her aunt had two daughters. All of them Cinderella because she was beautiful. They made her _52_ in the house all day long.
  One day, the Prince was _53_. The king asked all the ladies in the land to come to a great dance. _54_ the dance the Prince would choose his wife.
  When Cinderella heard about the dance, she wanted to go. Her aunt and the ugly sisters laughed and said, “You can’t go.” Then they went off to the dance. Poor Cinderella sat by the fire _55_.
  _56_ she heard a gentle voice saying, “Don’t cry, Cinderella, you shall go to the dance. I will help you.” Cinderella _57_ and saw a little old lady. She waved her stick at Cinderella. Suddenly she was wearing a wonderful dress. “Now go to the dance.” said the little lady.
  Cinderella enjoyed the dance very much. The Prince danced with her _58_. Suddenly the clock began to strike twelve. She hurried back home. She lost one of her glass shoes _59_. The next day, the Prince sent men to all parts of the country with the glass shoe.
  “If anyone can wear this small shoe,” he said, “She must be the beautiful lady, and I will marry her.”
  When the men brought the shoe to the ugly sisters, they both pretended _60_ the shoe, but their feet were big and the shoe was small. The man laughed. “Let Cinderella try.” Said one of the men. Cinderella put the shoe on easily. Then the Prince married her, and they lived happily ever after.
  51.A. both were dead B. were both death C. were both died D. were both dead
  52.A. to do all the work B. did all the work C. do all the work D. doing all the work
  53.A. old enough to be married with B. old enough to marry
  C. old enough to marry with D. old enough to be married
  54.A. During the night of B. At the night of C. One the night of D. In the night of
  55.A. to cry B. crying C. to be crying D. to be cried
  56.A. Sudden B. All on sudden C. On sudden D. All of a sudden
  57.A. looked up B. looked at C. looked for D. looked down
  58.A. at that time B. at times C. all the time D. at one time
  59.A. on the steps B. within the steps C. in the steps D. under the steps
  60.A. to put on B. putting on C. to wear D. to have on
  Ⅳ. Reading Comprehension (60 points)
  Directions:
  There are four reading passages in this part. Each passage is followed by five questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
  Passage One
  What’s the best way to protect a tender, green seedling from the hungry stomach of deer? Give the seedling bad breath!
  The same chemical that gives people bad breath after they have eaten garlic can save small trees from being eaten by animals.
  A kind of chemical selenium(硒), which is also found in garlic, is planted in the soil near a young tree. The tree’s roots absorb the selenium which is then carried to the leaves.
  From there the selenium is used to form a chemical called dimethyl selenide (乙烷硒化物)-the same chemical made in the human mouth after eating garlic. As deer wander around looking for food, they smell the seedlings’ leaves and leave the plants alone.
  The selenium is important. Why? Because each year deer eat millions of dollars’ worth of trees farm seedlings.
  So far, selenium has been tested only on Douglas fir (枞树) seedlings, but researchers think they could protect fruit trees and garden plants, too.
  61. When people eat garlic, ________.
  A. they send out a horrible smell B. they are out of breath
  C. they will feel sick D. it is hard for them to breathe
  62. According to this passage the bad smell given off from those leaves is that of ______.
  the young trees absorb garlic
  the roots of the young trees smell like garlic
  the young trees aren’t fit for the deer to eat
  the leaves of the young trees smell like garlic
  64. Up till the time the news was announced, this kind of chemical was used _______.
  A. all over the world B. all over the United States
  C. on fruit trees and garden trees D. on Douglas fir young trees
  65. The best title of this passage is ________.
  A. Hungry Deer and Young Trees B. Why Don’t Deer Eat Young Fruit Trees
  C. Plants Saved by “Bad Breath” D. How to Protect Young Trees
  Passage Two
  Hair loss is one of those things we still do not understand. Science has, of course, shown that men are more likely than women to suffer major hair loss. Some kinds of hair loss are temporary (暂时的), an effect of illness. In those cases we can expect the hair to grow back.
  It all depends on whether the hair root is alive. If it is not, hair loss is permanent and nothing will help.
  Some daily loss of hair is a normal, healthy sign. Most people lose between 40 to 50 scalp hairs each day.
  Each of these scalp hairs grows for from two to six years and then rests. About three months later it is pushed out by a new hair growing from the same root.
  This is not something that should cause great concern.
  Something else we know is that normal hair loss is seasonal, with the most hair loss occurring in the fall. Everyone experiences a normal cycle of loss and growth.
  The problem of hair loss results when loss is greater than growth.
  The main cause of hair loss in men seems to be accumulation (积累) of a hormone (荷尔蒙) in the body. When that hormone reaches a certain level, the hair growing period is shortened and hair loss is the result. This is no cure for most cases of hair loss. This, however, is not the end of the world.
  66. According to science, _________.
  hair loss is a normal, healthy sign
  man should pay special attention to hair loss
  it’s likely that men have more problems of hair loss
  men lose more hair than women do
  67. The writer thinks _______.
  illness causes hair loss
  human beings have no way to cure hair loss
  hair loss happening in the fall is an effect of illness
  hair loss is permanent
  68. We now know that the most hair loss happening in the autumn is ________.
  A. permanent B. healthy sign C. seasonal D. nothing serious
  69. The sentence “This, however, is not the end of the world” means _______.
  man is sure to find the best way of curing his hair loss in the future
  the writer believes the earth exists for ever
  we can’t destroy the world by any means
  the last day will never come to our people
  70. The best title for the passage may be ________.
  A. Loss or Growth B. Hair Loss C. Healthy Sign D. Change with Seasons
   Passage Three
  On the morning of November 18,1755, an earthquake shook Boston, Massachusetts. John Winthrop, a professor at Harvard College, felt the quake and awoke. “I rose,” Winthrop wrote, “and lighting a candle, looked on my watch, and found it was 15 minutes after four.” John Winthrop went downstairs to the grandfather clock. It had stopped four minutes before, at 4:11. Except for stopping the clock, the quake had only thrown a key from the mantel (壁炉台) to the floor.
  The clock had stopped because Winthrop had put some long glass tubes he was using for an experiment into the case for care. The quake had knocked the tubes over and blocked the pendulum (钟摆). Winthrop, therefore, had the exact time that the earthquake had hit Boston. He looked at the key on the floor. The quake had thrown it forward in the direction of the quake’s motion (运动) by a shock coming from the northwest, perhaps in Canada.
  71. The text proves that _______.
  the power of nature is terrible
  earthquakes happen most often during nighttime hours
  the direction of an earthquake can be discovered
  universities study the cause of earthquakes
  72. The text suggests that _________.
  A. Boston was badly destroyed B. earthquakes are common in Boston
  C. John Winthrop had difficulty sleeping D. John Winthrop was a scientist
  73. Which of the following is true?________.
  Some tubes were broken into pieces and stopped the old clock
  The professor lit a candle because of power failure
  Boston is in the southeast of Canada
  The shocks were slight in one way
  74. The earthquake happened ________.
  A. several minutes before the professor awoke B. and the professor awoke at 4:15
  C. in the centre of Boston D. when John Winthrop felt it
  75. Choose the right order according to the text.
  a. The bed was shaking and John Winthrop awoke.
  b. John Winthrop looked attentively at this watch.
  c. John Winthrop got up to light a candle.
  d. The earthquake happened in Boston in 1755.
  e. John Winthrop knew the quake’s direction.
  f. John Winthrop knew the exact quake’s time.
  g. John Winthrop looked at the key on the floor.
  A. g, d, e, a, c, b, f B. d, a, c, b, f, g, e C. a, e, d, c, b, f, g D. e, d, g, b, c, a, f
  Passage Four
  Oceanography has been defined as “The application of all sciences to the study of the sea”.
  Before the nineteenth century scientists with an interest in the sea were few and far between. Certainly Newton considered some theoretical aspects of it in his writings, but he was reluctant to go to sea to further his work.
  For most people the sea was remote, and with the exception of early intercontinental travelers or others who earned a living from the sea, there was little reason to ask many questions about it, let alone to ask what lay beneath the surface. The first time that the question “What is at the bottom of the oceans?” had to be answered with any commercial consequence was when the laying of a telegraph cable from Europe to America was proposed. The engineer had to know the depth profile (起伏形状) of the route to estimate the length of cable that had to be manufactured.
  It was to Maury of the US Navy that the Atlantic Telegraph Company turned, in 1853, for information on this matter. In the 1840s, Maury had been responsible for encouraging voyages during which soundings (测水深) were taken to investigate the depths of the North Atlantic and Pacific Oceans. Later, some of his findings aroused much popular interest in his book The Physical Geography of the Sea.
  The cable was laid, but not until 1866 was the connection made permanent and reliable. At the early attempts, the cable failed and when it was taken out for repairs it was found to be covered in living growths, a fact which defied contemporary scientific opinion that there was no life in deeper parts of the sea.
  Within a few years oceanography was under way. In 1872 Thomson led a scientific expedition (考察), which lasted for four years and brought home thousands of samples from the sea. Their classification and analysis occupied scientists for years and led to five-volume report, the last volume being published in 1895.
  76. The proposal to lay a telegraph cable from Europe to America made oceanographic studies take on ________.
  A. an academic aspect B. a military aspect
  C. a business aspect D. an international aspect
  77. It was ________ that asked Maury for help in oceanographic studies.
  A. the American Navy B. some early intercontinental travelers
  C. those who earned a living from the sea
  D. the company which proposed to lay an undersea cable
  78. The aim of the voyages Maury was responsible for in the 1840s was _______.
  to make some sounding experiments in the oceans
  to collect samples of sea plants and animals
  to estimate the length of cable that was needed
  to measure the depths of the two oceans
  79. “Defied” in the 5th paragraph probably means “________”.
  A. doubted B. gave proof to C. challenged D. agreed to
  80. This passage is mainly about _______.
  A. the beginnings of oceanography B. the laying of the first undersea cable
  C. the investigation of ocean depths D. the early intercontinental communications
  Ⅴ. Writing (20 points)
  Directions:
  For this part, you are allowed 20 minutes to write a letter of about 80 words according to the following situation.
  你是Helen,要写一封信给Julie,对她和她的丈夫昨日请你和你丈夫吃饭表示感谢,表示要回请他们,以答谢他们的盛情款待。
   参考答案
  Ⅰ. Phonetics
  1.B 2.D 3.A 4.C 5.A 6.A 7.C
  8.C 9.B 10.A
  Ⅱ. Vocabulary and Structure
  11.A 12.C 13.A 14.D 15.A 16.B 17.B
  18.C 19.C 20.C 21.D 22.B 23.A 24.C
  25.A 26.A 27.A 28.C 29.B 30.A 31.C 32.C 33.B 34.A 35.C 36.A 37.B 38.B
  39.D 40.A 41.C 42.C 43.C 44.D 45.A
  46.C 47.C 48.A 49.D 50.A
  Ⅲ. Cloze
  51.D 52.C 53.B 54.C 55.B 56.D 57.A
  58.C 59.A 60.A
  Ⅳ. Reading Comprehension
  61.A 62.B 63.D 64.D 65.C 66.C 67.B
  68.C 69.A 70.B 71.C 72.D 73.D 74.A
  75.B 76.C 77.D 78.D 79.C 80.A
  Ⅴ. Writing
  Dear Julie:
  Thank you very much for the dinner that you invited my husband and I to yesterday. The food not only looked and smelled fabulous but tasted great, and my husband and I enjoyed it very much. Therefore, we would like to invite you to dinner at 7 p•m. this Friday at the Northwest Chinese restaurant to return your kindness and hospitality.
  Please do come.
  Yours,
  Helen

将文章分享到:
热点推荐
  • 学员:孙晓山同学
    参加培训班别:高中起点升本科
    成人高考总分数:444
    >>详细介绍

  • 学员:赵孟璐同学
    参加培训班别:专科起点升本科
    成人高考总分数:246
    >>详细介绍